Makaron ze szpinakiem

Hej hej 🙂

Jestem bardzo makaronowa 😉 Makaron mogę jeść codziennie, za to ziemniaki jem tylko pod postacią frytek, od wielkiego dzwonu. A skoro uwielbiam makaron, to mam na niego kilka sprawdzonych przepisów. Dzisiaj coś na szybko:

Co potrzebujemy (porcja na 4 osoby)

dowolny makaron 0,5 kg – polecam falbanki 
szpinak mrożony – najlepsze są rozdrobnione liście, ale mogą być „grubsze”
2 serki topione – gouda lub ementaler
3 ząbki czosnku
mała śmietana
łyżka margaryny

Makaron gotujemy według przepisu. Szpinak wrzucamy do rondelka ze śladową ilością wody – tylko tyle, żeby nam się nie przypalił podczas rozmrażania. Gdy się już rozmrozi – dodajemy łyżkę margaryny i go podsmażamy. Dodajemy zgnieciony czosnek, wrzucamy serki i mieszamy aż się rozpuszczą. Dodajemy śmietanę i gotowe 🙂 

Szybko i smacznie – czego chcieć więcej? 

Buziaki :*

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

avatar
  Subscribe  
Powiadom o